Agencija za zastupanje u osiguranju

Mondi-Consulting

Mondi-Consulting, osnovan 2009. godine, je kompanija koja  pruža usluge zastupanja u osiguranju.

 

Od samog početka radimo u interesu naših klijenata ostvarujući ga kroz saradnju sa vodećim osiguravajućim društvima. Savjetujemo  i zastupamo klijente u svim fazama ugovora o osiguranju.

Savjetujemo vas pri izboru vrste osiguranja, rizika na koje trebate obratiti pažnju i od kojih se trebate osigurati, uslova pod kojim se ugovor potpisuje i same cijene osiguranja.

14 godina iskustva

Rejting 5 zvjezdica

Ekspresna usluga

Posvećenost klijentima

Naše usluge

OSIGURANJE OD AUTOODGOVORNOSTI

OSIGURANJE OD AUTOODGOVORNOSTI

Pored toga što je osiguranje od autoodgovornosti zakonski obavezno osiguranje, koje se zaključuje prilikom registracije motornih vozila, ono takođe ima za  cilj zaštitu u slučaju da je do saobraćajne nezgode došlo Vašom krivicom, a troškove koje bi inače platii Vi  plaća Vaše osiguranje.

Bonus-malus je sistem utvrđivanja visine premije osiguranja od autoodgovornosti u zavisnosti od toga da li ste u prethodnom periodu imali prijavljenu štetu ili ne. Pravo na bonus, tj. popust na polisu osiguranja, ostvarujete u slučaju da niste imali prijavljenih šteta na vozilu. U slučaju da ste u prethodnom periodu imali prijavljenih šteta, premija osiguranja će biti viša, a to je onda malus.

Ukoliko ste u prethodne tri godine odjavili, prodali ili poklonili vozilo po kojem niste imali prijavljenih šteta, bonus možete prenijeti na novonabavljeno vozilo kada ga prvi put budete osiguravali na godinu dana. Prethodno i novonabavljeno vozilo moraju biti iz iste premijske grupe. Na primjer, bonus za putničko vozilo možete preneti samo na putničko vozilo.

Dodatno dobrovoljno osiguranje

Dodatno dobrovoljno osiguranje na policu osiguranja od autoodgovornosti:

ZAŠTITA BONUSA – Ugovaranjem zaštite bonusa u slučaju jedne prijavljene štete, u toku jedne godine,  po  polici  obveznog  osiguranja  od automobilske odgovornosti, neovisno  o  vrsti  i  iznosu  štete,  ne gubite finansijski iznos bonusa.

OSIGURANJE OD NEZGODE  –  pruža zaštitu od posljedica iznenadnih događaja koji se ne mogu predvidjeti niti spriječiti kako bi dodatno osigurali vozača i putnike u Vašem vozilu.

OSIGURANJE LOM STAKALA –  naknade za štete na staklima Vašeg vozila.

POMOĆ NA CESTI  –  će Vam omogućiti besplatnu pomoć na cesti u slučaju saobraćajne nezgode, kvara na vozilu, nemarnog rukovanja vozilom i vanjskih uticaja. Vrijedi 12 mjeseci od datuma ugovaranja, a vezana je uz vozilo tj. broj šasije tako da usluge može koristiti bilo koja osoba koja upravlja vozilom, bez obzira bila ona vlasnik, osiguranik ili ne. Na pomoć možete računati bilo da se nalazite u BiH, zemljama regije ili Evropi u zavisnosti od paketa pomoći koji ste odabrali.

MINI KASKO – osiguranje za slučaj saobraćajne nesreće, pogodno za osiguranje starijih vozila, pogodno za nove i neiskusne vozače, moguće ugovoriti samostalno ili uz polisu obaveznog autoosiguranja.

POSREDOVANJE U OSIGURANJU

Kasko osiguranje

Kasko osiguranje – vozila omogućava da dobijete naknadu za materijalnu štetu na Vašem vozilu nastalu u saobraćajnoj nezgodi i onda kada ste je Vi uzrokovali. Pokriva i mnoge druge materijalne štete: provalu, krađu vozila, elementarne nepogode, lom stakla.

Putno zdravstveno osiguranje

Putno zdravstveno osiguranje  –  Ovo osiguranje namijenjeno je svim osobama koje putuju u inostranstvo bilo da je to turistički ili poslovno. Sa pokrićem otkaza putovanja i gubljena prtljage, Vi uživajte u ljepotama putovanja, a brige ostavite nama.

Osiguranje imovine

Osiguranje imovine – zaštiti te se od požara, provalne krađe, izliva vode, loma stakla, udara groma, oluje, grada ili eksplozija. 

Odabirom osiguranja imovine, ostvarujete pravo na kućnu asistenciju koja podrazumijeva hitne intervencije bravara, električara, vodoinstalatera, staklara…

Zdravstveno osiguranje

Zdravstveno osiguranje – uz dobrovoljno zdravstveno osiguranje omogućit ćete sebi brzo i jednostavno obavljanje preventivnih pregleda, specijalističkih pregleda, dijagnostičkih i laboratorijskih pretraga, fizikalne i psiho terapije, a sve to u mreži ugovornih medicinskih ustanova.

Životno osiguranje

Životno osiguranje – polisa životnog osiguranja istovremeno omogućava ulaganje u vlastitu budućnost i sigurnost Vas i Vaše porodice. Može se posmatrati i kao štednja za budućnost.

Osiguranje od odgovornosti

Osiguranje od odgovornosti – odgovornost za štete pričinjene trećim licima u toku obavljanja djelatnosti, a koja nije proistekla iz obavljanja profesionalne djelatnosti.

Osiguranje objekata u izgradnji, osiguranje objekata i opreme u montaži, osiguranje robe u transportu…

Profesionalna odgovornost

Profesionalna odgovornost – predstavlja zakonsku ugovornu odgovornost za štete nastale uslijed profesionalnog propusta.

Scroll to Top